User Stories

We analyzed six users of the lobby by interviewing them for a period of two weeks. The interviewees were basically SCI students or other students of the Cinema School. We discovered that most of the students wouldn’t choose the SCI lobby for long meetings because of the unconfortable benches and the way they are decorated. Furthermore, the screens are not working most of the time and what they showcase is not what students want to see the most, as one of the students says:

 “I think the best thing about the space would be the project showcase/screens.”
 

  • All of the users said that they want to see other students projects

  • Three of the students wanted to know about SCI classes and the program study

  • One of the students said that she thinks the main purposes of the screens should be to explore things about school, and you can look at the news and get what’s going on.

User Persona

Persona.png

Journey Map

Journey map.jpg

Creating User flow

We considered replacing the benches with couches and coffee tables. It would help the user find him/herself in a more comfortable state to work alone, have a meeting, or spend spare time to watch a movie or follow the news. Moreover, these couches should face the screens, so that users could interact with them in a more comfortable way.

user flow.jpg

Illustrating the User Flow for the New Screens

We considered replacing the benches with couches and coffee tables. It would help the user find him/herself in a more comfortable state to work alone, have a meeting, or spend spare time to watch a movie or follow the news. Moreover, these couches should face the screens, so that users could interact with them in a more comfortable way.

SCI Lobby UX Case Study

Redesign the Touch Screens 

Problem Statement

The SCI lobby is a beautiful space in the first floor of the building but it mainly treated as a transient space instead of as a usable lobby, detracting from the possibility of it being used as a community center for people to learn, meet new people, and have a good time.There are six screens in the lobby that can be used as an informative and interactive tool to attract the audience and make them enjoy their stay in this place. We decided to redesign the lobby and its touch screens in a way that facilitates that sense of community for MA+P students, non-MA+P students, and other visitors to SCI.

IMG_8814.jpg

User Stories

We analyzed six users of the lobby by interviewing them for a period of two weeks. The interviewees were basically SCI students or other students of the Cinema School. We discovered that most of the students wouldn’t choose the SCI lobby for long meetings because of the unconfortable benches and the way they are decorated. Furthermore, the screens are not working most of the time and what they showcase is not what students want to see the most, as one of the students says:

 “I think the best thing about the space would be the project showcase/screens.”
 

  • All of the users said that they want to see other students projects

  • Three of the students wanted to know about SCI classes and the program study

  • One of the students said that she thinks the main purposes of the screens should be to explore things about school, and you can look at the news and get what’s going on.

User Persona

Persona.png

Journey Map

Journey map.jpg

Creating User flow

We considered replacing the benches with couches and coffee tables. It would help the user find him/herself in a more comfortable state to work alone, have a meeting, or spend spare time to watch a movie or follow the news. Moreover, these couches should face the screens, so that users could interact with them in a more comfortable way.

user flow.jpg

Illustrating the User Flow for the New Screens

user flow 2.jpg

Execution: Design

As SCI department focuses on designing social change and leading innovation, we decided to improve the experience of our users by adding VR station in the middle area and turn it to an interactive site for the users. Virtual reality brings an excitement that lies mainly in the innovation it can potentially offer to people and how they consume entertainment. it’s a fully immersive experience that transports users to a virtual world, boasting 360-degree video and audio.

1*JcGI8GOQ41452NW-Xa7kjQ.png

The four remaining screens will serve other needs of the users that we pulled out from the interviews. 

1*uGX1_k3KHtIPFS1F-AmBnw.jpg

Color Choices for Designing the Screens’ Interface

  • To convey a coherent expression ofvisual identity, we used USC’s graphic identity system of coordinated design elements — graphics, colors, and typography — that serve as the university’s visual signature. The system defines official USC colors, fonts, logotypes and other graphical elements, and provides guidelines and requirements for their use. USC graphic identity system helped us in the production of compelling, consistent brand messages.

  • We considered that students can submit their own project for showcasing on the screen through an application on the SCI program’s website. 

1.png

The conclusion of

the UX case study

  • This project biggest challenge was to change the SCI lobby from a transitional place to a warm and informative station for all the people who pass through this building.

  • Our most important attempt was to improve this site in order to keep our students and other participants returning for the presence of interacting and informative function of the new screens

  • We wanted to overcome this by including plenty of socializing opportunities, so that our audience feel they want to come back to this place if they want to have meetings or even they have extra time between their classes

  • Furthermore, people who use this lobby as a transitional station, should feel that it is place that they can return to get more information about the school, student projects, and latest news in an interactive way.


    Conclusions & Next Steps
     

  • We need to test this prototype during a 1 month user test, to find out how this new design change the experience of people who use this lobby

  • We need to interview the users and get feedbacks and see that how this new design impacted them and their experience.

  • These feedback help us to understand how our new design engage people so that we can discuss further development

1*Kg5KKZarvc2OOZxw5sD2xQ.png